Asmens bankrotas: „ABC apie fizinio asmens bankrotą”

Asmens bankrotas – sudėtinga ir ilgai trunkanti procedūra. Tačiau UAB Kreditoriaus teisininkai yra įgyvendinę dešimtis asmens bankroto bylų. Mes bendradarbiaujame tik su patyrusiais bankroto administratoriais. Todėl užtikrinsime sklandų šio proceso įgyvendinimą.
fizinio asmens bankrotas

1.   Fizinio asmens bankroto procedūros tikslas – atkurti sąžiningo fizinio asmens (ūkininko ar besiverčiančio individualia veikla) mokumą.

2.   Lietuvoje asmuo turi teisę kreiptis dėl bankroto procedūros tuomet, kai  jis negali grąžinti skolų, kurių mokėjimo terminai suėję ir kurių suma viršija 16050 Eur (25 Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintas minimaliąsias mėnesines algas (toliau – MMA). Kadangi Lietuvos Respublikoje nuo 2021-01-01 MMA yra 642 Eur, tai 642*25=16050 Eur).

3.   Likus mėnesiui iki kreipiantis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, mes parengiame pranešimus visiems asmens kreditoriams apie asmens ketinamą pradėti bankroto procedūrą.

4.   Mūsų parengtą pareiškimą iškelti bankroto bylą asmuo pateikia savo gyvenamosios vietos apylinkės teismui.

5.   Teismui patvirtinus bankrutuojančio asmens mokumo atkūrimo planą, pradedamas skaičiuoti 3 metų bankroto proceso terminas.

6.   Mokumo atkūrimo plane nustatomos maksimalios bankrutuojančio asmens mėnesinės išlaidos, atsižvelgiant į gaunamas pajamas, taip pat nustatomos įmokos kreditoriams, kurias asmuo turės mokėti bankroto procedūros metu (100-150 Eur) bei nustatomas bankroto administratoriaus atlyginimas (30-150 Eur). Asmens bankrotas

7.  Po 3 metų mokumo atkurimo plano vykdymo, bankroto procedūra baigiama ir asmens atžvilgiu anuluojami neįvykdyti finansiniai įsipareigojimai kreditoriams. Asmens bankrotas

UAB Kreditorius bendradarbiauja su patyrusiais fizinių ir juridinių asmenų bankroto administratoriais, kurie teikia aukščiausias kokybiško bankroto administravimo paslaugas.

Norėdami plačiau sužinoti apie bankroto administravimo procedūrą, kreipkitės dėl nemokamos konsultacijos ČIA. 

Dalintis:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Palikti komentarą

Susiję straipsniai